Datum: 12 juni

In de klas werd het al een paar keer gezegd: ‘Nog maar 6 weken’. Echter moet er op school nog een hoop gebeuren. Komende 2 weken zijn we bezig met toetsen. Voor kinderen altijd een inspannende periode. Hopelijk gaan ze allemaal komende tijd op tijd naar bed, want rust is erg belangrijk.

Verder zijn we bezig met het thema ‘Wonderlijke Waterwereld’. We hebben al een experiment gedaan over ‘drijven en zinken’. Iets drijft vanwege het materiaal, aanwezigheid van lucht en vanwege een bepaalde vorm. Volgende week gaan we beginnen met ons eerste onderzoek. Daar vertellen we volgende keer meer over.

Huiswerk

Vrijdag 22 juni: Levend Water 34

Maandag 25 juni: Naut Thema 3


Datum: 29 mei

Het is heerlijk warm in de klas. Iedereen wordt duf van de hitte. ‘s Ochtends wordt er gelukkig hard gewerkt. We zijn weer druk met het herhalen van onderwerpen als: Klokkijken, oppervlakte en meten met maten. Blijft lastig!

Donderdag staat er een uitje op het programma. We gaan naar de bank ‘ABN AMRO’. We zijn zeer benieuwd.

Huiswerk

Vrijdag 8 juni: Levend Water 32


 

Datum: 22 mei

Een heerlijk lang weekend gehad en nu hard aan de slag. Binnenkort komen er weer toetsweken aan. Komende tijd zullen we naast de rekenlessen ook veel herhalen. Klokkijken, meten met maten en oppervlakte zijn onderwerpen die we een tijdje geleden hebben gehad en dus nu moeten worden opgefrist.

Met spelling hebben we alle categorieën voor groep 5 behandeld. Overhoor ze maar eens thuis, de regels zitten er goed in.

Huiswerk

Vrijdag 25 mei: Levend Water 25


Datum: 15 mei

Twee weken meivakantie, het voelde voor de kinderen als een hele zomervakantie. Gisteren was de aftrap van het nieuwe thema ‘plezier’. Met de klas gaan we proberen om dat in beeld te brengen door foto’s te maken.

Huiswerk

Vrijdag 18 mei: Levend Water 31

Dinsdag 22 mei: Brandaan Toets Thema – kastelen en ridder


 

Datum 11 april:

Gisteren naar Bounz geweest! Indoor trampolinehal. Iedereen zijn eigen trampoline. Helemaal te gek! ‘s middags hebben we computerles gehad. Iedereen z’n eigen laptop. Best wel spannend, maar ze hebben veel geleerd.

Huiswerk

20 april: Levend Water 24

 


Datum: 3 april 2018

Een lang weekend kan aanvoelen als een hele vakantie. De kinderen hebben een heerlijk Paasweekend achter de rug en moesten vandaag echt weer even wennen.

Met rekenen hebben we weer een paar moeilijk onderwerpen. Namelijk het omzetten van maten. Wat moet u hierbij voorstellen?

1 Meter = 100 cm of 40 cm = 4 dm.

Ook het begrip Liters, Deciliters, Centiliters en milliliters zijn we aan het verkennen.

Huiswerk

Vrijdag 9 maart – Levend Water Hoofdstuk 22

 


Datum: Vrijdag 23 februari 2018

Bijna vakantie! Na een periode van veel toetsen hebben de kinderen dit ook echt wel verdiend. Ook de leerkrachten kunnen wel een momentje van rust gebruiken.

Na de voorjaarsvakantie gaan we beginnen met de werkstukken en spreekbeurten. Hoe maak je een werkstuk? De kinderen leren dat allemaal van te voren op school. Daarna kunnen ze aan de slag.

Huiswerk

Dinsdag 6 maart – Naut Thema 2

Vrijdag 9 maart – Levend Water 19

 


18

Datum: Maandag 22 januari

Drukke weken komen eraan. We gaan bezig met de CITO’s. Naast de nodige inspanning zorgen we ook voor ontspanning uiteraard.

Vrijdag 26 januari – Levend Water Hoofdstuk 16


 

Datum: 16 januari

“Je hoor een /s/ , maar je schrijft een C. Met spelling hebben we een nieuwe categorie gehoord namelijk ‘Cent-woord’. U kunt uw kind er thuis natuurlijk naar vragen.

Met rekenen zijn we weer begonnen met klokkijken, maar dan weer een stapje moeilijker. Hoelang moet iemand nog wachten op de trein? Dat soort vragen komen aan de orde en dat is erg lastig, want hoe reken je over een heel uur heen?

Vrijdag 19 januari – Levend Water Hoofdstuk 15


Datum: 8 januari

Uiteraard voor iedereen de BESTE WENSEN! Dat we weer mooie weken tegemoet mogen gaan. Hopelijk is iedereen een beetje uitgerust tijdens de welverdiende vakantie.

Huiswerk:

Donderdag 11 januari – Meander Thema 2

Vrijdag 12 januari – Levend Water Hoofdstuk 14


Datum: 15 november

We hebben drukke weken achter de rug met Sinterklaas en natuurlijk werken we nu nog naar kerst.

In de klas zijn we bezig met het thema ‘feest’. Alle kinderen moeten in groepjes uitzoeken wat voor themafeestje je kan organiseren met een budget van 100 euro. Op internet is een hoop te vinden en daar hebben ze dan ook veel gezocht onder begeleiding van de leerkracht.

Met rekenen zijn we onder andere bezig met schaal (bijv. 1cm staat tot 1 meter) en verkenning van het begrip oppervlakte (hokjes tellen)

Huiswerk:

Vrijdag 22 december – Levend Water Hoofdstuk 27

 


Datum: 22 november

Vandaag was er de opening van het thema ‘Feest’! Er werd een grote polonaise gelopen met alle kinderen van groep 3 t/m 8. Komende weken gaan de kinderen over van alles leren wat met feest te maken heeft. Allereerst hebben we gekeken naar wat de kinderen al wisten. Hiervoor hebben ze met de klas een mindmap gemaakt. U kunt deze in de klas bekijken.

Volgende week vrijdag gaan we Sinterklaas vieren. De kinderen zijn er helemaal vol van. Wat wordt er voor hen gekocht en gemaakt? Dat is het gesprek van de dag. Voor volgende week hoeven de kinderen geen Levend Water te maken of te leren.

Huiswerk:

Vrijdag 24 november – Levend Water Hoofdstuk 11

Woensdag 29 november – Inleveren suprise + gedicht

 


Veerpraatje 5 september:

De scholen zijn weer begonnen. Maandag was de eerste dag en er werd veel besproken. Vooral de nieuwe methode voor spelling, taal en woordenschat kreeg veel aandacht. Natuurlijk wel even wennen, maar er wordt enthousiast door de kinderen gereageerd.

We zijn ook gelijk begonnen met het geven van huiswerk. In groep 5 kunt u wekelijks huiswerk van Levend Water verwachten. Voor de zaakvakken(geschiedenis, natuurkunde en aardrijkskunde) krijgen de kinderen elke 3 weken een toets. Een week voor de toets krijgen ze hun samenvatting mee naar huis. Af en toe zal er ook extra huiswerk worden meegegeven als wij dat nodig vinden. Het huiswerk voor de hele klas staat op de website.

Groetjes meester Erik & Rick


Datum: 12 september

Wellicht wilt u weten waar u kind mee bezig is op school. Af en toe zullen wij daar wat over melden, zodat u misschien met uw kind kan oefenen. Met rekenen gaat het over sprongen van 1, 10 en 100. Het moeilijkste is dan vaak over een honderdtal heen. Bijvoorbeeld 596 + 10 = …

De nieuwe methode van Spelling, Staal, zit vol met leuke pictogrammen en gebaren. Vraag uw kind er een naar en kijk of hij/zij het al uit kan leggen wat ermee bedoeld wordt.


Datum: 19 september

De start van alweer de derde week. Met Kanjertraining zijn we vooral bezig geweest met het woord ‘vertrouwen’. Wat is dat nou precies? En welke ervaring heb je er zelf mee? Ter ondersteuning hebben we oefeningen gedaan in de gymzaal. Blindemannetje (De een loopt met zijn ogen dicht en de ander geeft aanwijzingen). En een spel waarbij kinderen op een bank moeten staan in een bepaalde volgorde. Ze mogen de vloer niet raken en moeten dus wennen dat ze elkaar goed moeten vasthouden als ze langs elkaar moeten gaan. Ook deze week gaan we daar weer mee verder.


Datum: 22 september

We hebben een leuke taalles gehad over het ziekenhuis. De kinderen kregen verschillende spullen uit het ziekenhuis te zien en sommige dingen mochten ze ook even proberen. Tijdens de les hebben ze in groepjes informatieboekjes gemaakt voor in het ziekenhuis. Ze hebben super samen gewerkt!

In de zomervakantie hebben de kinderen zoveel gerust, dat ze een groot deel van de tafels een beetje vergeten zijn 😉 Tijd om komende weken dus even goed de tafels in het hoofd te stampen. Elke week krijgen ze een overhoring op de vrijdag. Als eerste tafel 1 t/m 3 door elkaar! U kunt uw kind natuurlijk heel makkelijk thuis helpen met oefenen.


Datum 4 oktober:

En toen hadden we zomaar een nieuwe leerling in de klas. Super leuk natuurlijk. We heten Rebecca van harte welkom. Binnen een dag hoorde ze er al helemaal bij.

We zijn nog steeds hard bezig met de tafels te oefenen. Ook klokkijken wordt regelmatig herhaald. Thuis oefenen kan zeker helpen!

Volgende week maandag staat juf Joke de Bruine voor de klas. Een bekende voor groep 5. Volgende week donderdag komt de nieuwe juf, Marilyn, een dagje meekijken. Meester Erik is dan ook aanwezig. Veel leuke en nieuwe veranderingen!


Datum: 11 oktober

De kinderboekenweek is begonnen. Er staan allemaal leuke dingen op het programma. In de klas wordt door de leerkracht elke dag voorgelezen. Dat is natuurlijk al leuk! Ook is er voor de kinderen een voorleeswedstrijd. Ze moeten allemaal een poging doen om de finale te halen. En samen met groep 4 moeten ze in twee- of drietallen een prentenboek gaan schrijven en tekenen. Hier zijn ze al hard mee aan de slag.

Met rekenen gaan we het komende 3 weken hebben over klokkijken. Wilt u dit thuis ook met uw kind oefenen? Het gaat over het omzetten van een klok met wijzers naar een digitale klok met alleen cijfers. Waarom is 16:00 vier uur ‘s middags? Stelt u ze gerust eens wat vragen.


Datum: 20 oktober

We hebben de kinderboekenweek afgesloten en wat hebben de kinderen hard gewerkt. Het schrijven van een eigen gedicht is ook nog eens erg moeilijk. Alvast een goede oefening misschien voor Sinterklaas? 😉

Nu tijd voor een welverdiende vakantie! Daarna gaan we weer hard aan de slag met klokkijken. De kinderen worden er waarschijnlijk al moe van 😉

Geniet van jullie vrije week!


Datum: 6 november

Aanstaande vrijdag gaan we met de groep cake bakken. De kinderen hebben er zin in, maar ze moeten hiervoor wel spullen mee naar school nemen. Zij hebben met hun eigen groepjes een verdeling gemaakt van de benodigdheden. Wilt u de kinderen eraan herinneren dat ze dit donderdag 9 november meenemen?

Datum: 13 november

Het bakken van een cake was een groot succes. Iedereen deed goed mee. We hebben ze allemaal opgegeten! En nog een stukje voor de leerkrachten overgelaten natuurlijk.

Deze week geen echte bijzonderheden. Met rekenen hopen we te leren hoe ze uit een verhaal een som kunnen maken. De nadruk ligt hier vooral op deelsommen.

Huiswerk:

Maandag 13 november: Naut Thema 1 (samenvatting leren)

Vrijdag 17 november: Levend Water hoofdstuk 10