Ter info…

De methode Levend Water heeft 40 lessen. Ik heb dat vanaf het begin van het jaar ingepland en nu kom ik 3 lessen te kort. Vorige week hebben we ons verdiept in het vertalen van opwekkingsliederen en deze week over de hemel gewerkt. Aanstaande maandag hebben de kinderen daarom geen memo om te leren en hun werkboeken liggen allemaal in het laatje in de klas. Over 2 weken, op maandag 3 juli, is hoofdstuk 28 aan de beurt. Daarna hoofdstuk 39 en dan 40. In die week is ook de laatste schooldag.


Het is alweer bijna vakantie!! Wat gaat de tijd snel. Dat betekent dat de rapporten weer mee mogen naar school. De namen van de kinderen die het rapport nog moeten inleveren staan op het bord.

Wist u dat…..

  • onze planten en bloemen heel goed groeien in het zijlokaal? We hebben al wat rucola gegeten..
  • we vaak tafelbingo spelen om te tafels nog eens te oefenen?
  • er heel veel kinderen zijn die een spreekbeurt hebben gedaan? En dat juf heeeel trots op ze is?
  • we al werken met getallen tot 1000? Sommige kinderen willen al werken met getallen tot 10.000..
  • we voor het eerst Engelse lessen hebben gedaan? We weten nu de tekst van het lied “my lighthouse” in het Nederlands en oefenen nu met schoolspullen.

Heeft u onze tuin al gezien? Het gaat heel erg goed dankzij goede zorg van de kinderen. Fijn dat er in de vakantie enkele logeerplantjes mee naar huis konden!

We hebben inmiddels gekeken naar 5 spreekbeurten en ik merk dat er nog wat onduidelijkheid over is. De kinderen mogen zelf aangeven of zij een spreekbeurt willen doen en wanneer. Ik plan het dan met ze in en zorg dat ze tijd krijgen op school om aan hun spreekbeurt te werken. Dit is dus niet verplicht! Tot nu toe heb ik al hele mooie cijfers kunnen geven, knap hoor!

Ik merk tijdens de rekenlessen dat de tafels erg zijn gezakt bij een aantal kinderen. Oefent u thuis door met uw kind? Herhaling is erg goed! In groep 5 leren de kinderen bijvoorbeeld delen met rest, dan is het belangrijk dat de tafels er goed in zitten.


En dan is het alweer lente!! Ik kreeg vanmorgen de vraag: juf, het is toch lente? Waarom is het dan geen lekker weer? …

Aanstaande donderdag hebben we de afsluiting van het thema helden. Wat hebben de kinderen hier leuk en hard aan gewerkt. Ze hebben gezocht naar helden in de Bijbel en daar verslag van gemaakt op de computer. Ook verfden ze er een mooi schilderij bij. Wat we nog meer hebben gedaan ziet u vast in de klas…Hopelijk tot donderdag!

Na het thema helden geef ik de kinderen op school de werktijd om aan hun werkstuk te werken. De kinderen die een spreekbeurt willen doen mogen materiaal mee naar school nemen om uit te werken. Ze hoeven geen spreekbeurt te doen, dit is iets extra’s wat ze zelf graag willen. Iets wat ik natuurlijk alleen maar aanmoedig 😉

Vrijdag 31 maart ben ik jarig en vier dit met de kinderen de heeeelllee dag. Ze hebben er al zo’n zin in!! De kinderen moeten wel hun fruit/ water meenemen maar ik regel het eten voor tussen de middag en natuurlijk popcorn voor onder de film. Heeft u nog een leuke film thuis? Geef gerust mee dan nemen we die mee in de kiesrondes. Het thema van het feest is lekker gek/ gekke haren/ mooi/ wat je maar wilt. Ik hoop er een knallend gaaf feest van te maken!

 


Beste ouders,

 

vorige week vrijdag hebben we een proefles gedaan. We proefden bijvoorbeeld vla, yoghurt, peper, zout, grapefruit, mango en nog veel meer. Wat hebben de kinderen het leuk gedaan en veel geleerd. De verslagen hiervan met plaatjes hebben de meeste kinderen vandaag mee naar huis gekregen.

 

We werken de komende 3 weken aan het thema helden en we zijn heel wat van plan! Vandaag hebben we al geleerd dat we eigenlijk allemaal helden zijn en elke dag worden er 2 kinderen verkozen tot held van de dag ,middag of ochtend. De kinderen zien uit naar alle lessen, vooral naar het zoeken van helden in de Bijbel!

Tot zover weer even een update…


Beste ouders,

hierbij weer een stukje over groep 4 want we hebben een leuk nieuwtje: we krijgen vanaf aanstaande maandag 2 nieuwe kinderen in groep 4! Ze heten Arshak en Arashk, komen uit Iran en hebben woensdag al even met ons meegedaan bij gym. Welkom!

Ik ben nu druk met het maken van de rapporten, volgende week vrijdag , 3 februari, gaan ze mee naar huis. Wat ben ik trots op groep 4 en hoe hard ze de afgelopen tijd hebben gewerkt! Prachtig om met ze te delen dat je niet overal goed in kunt zijn en dat als je je best doet, het goed is!

Er zijn nog maar 6 kinderen die heel hard hun best doen om hun tafeldiploma te halen, knap hoor! De rest van de kinderen die al wel hun tafeldiploma hebben gehaald oefenen en herhalen eze sommen nog wel. Dit moet ook want de tafels hebben nogal de neiging om vergeten te worden.

Fijn weekend!!

 

 


Beste ouders,

 

volgende week woensdag, 21 december, organiseer ik een kerstlunch met de kinderen. Het is de bedoeling dat elk kind iets meeneemt voor 5 kinderen, bijvoorbeeld:

  • 5 gevulde eieren
  • 5 knakworstjes
  • een pak frisdrank
  • een half stokbrood

Ik heb een lijst opgehangen op de deur in de klas, hierop kan elk kind aangeven wat hij/zij meeneemt. Ook houd ik het in de gaten dat we niet van alles van hetzelfde hebben. Als je niet zo vaak op school komt , mag je me het ook mailen. Ik zorg verder voor borden en bestek.

Het gaat al heel goed met het opzeggen van de tafels! Het blad raakt aardig vol. De kinderen merken ook al aan de lessen dat het heel handig is dat ze de tafels kennen. Ik wil graag benadrukken dat herhalen van de tafels, ook als je je tafeldiploma al hebt gehaald, erg belangrijk is.

De kinderen mogen hun rapport weer mee naar school nemen! Ik heb er al enkele maar verzamel ze liever op tijd dan op het laatste moment 😉

 

 

 

 

 


Beste ouders,

hierbij even de afspraak met betrekking tot het Levend Water. Ik heb met de kinderen afgesproken dat ze op maandag het werkboek gemaakt en geleerd inleveren. Dan nemen ze het mee naar huis om het volgende hoofdstuk te maken. Welk hoofdstuk dit is staat in de klas op het bord. Dan mogen ze het vrijdag weer inleveren maar het moet op maandag weer ingeleverd worden. Ik hoop dat dit helder is.

groetjes Karin


Hebben jullie nog oude spullen die we kunnen gebruiken voor de kinderboekenweek? We hebben een thema tafel in de klas en die is nu nog behoorlijk leeg. We zijn benieuwd naar spullen van vroeger en hoe het allemaal werkte. Op donderdag 27 oktober gaan we 1 van oma’s recepten maken. Als u om kwart voor 3 op school kunt zijn, kunt u misschien nog iets proeven..