15 januari 2018
Na de kerstvakantie zijn we weer aan de slag gegaan. Onze klas is inmiddels uitgebreid met 2 nieuwe leerlingen: Serena in groep 2 en Caroline in groep 1. Van harte welkom! we hopen dat jullie snel wennen bij ons in de groep. De kring is nu zó groot dat we er bijna niet meer in passen….
We gaan de komende weken werken over de Noordpool en de Zuidpool. We zijn gestart met het boek over Lars de ijsbeer.
De kinderen vonden het erg leuk om te horen wat hij allemaal beleeft.  We hebben meteen met elkaar een activiteit gedaan over de wereldbol. Waar ligt de noord- en zuidpool? en wist u ook al dat we weten waar de evenaar ligt? Ook hebben we bekeken welke dieren waar precies wonen. Pinguins dus alleen op de zuidpool en ijsberen op de noordpool.
Ook hebben we plattegronden met hoogtecijfers gelezen en daar ‘ijsbergen’ van gebouwd waar Lars de ijsbeer
zich achter kan verschuilen.
We gaan de komende periode een beetje anders werken. We willen de kinderen graag verantwoordelijk maken voor hun eigen keuzes. In een bepaalde periode moeten ze een aantal activiteiten hebben gedaan. Maar die moeten ze (met hulp van juf) zelf leren plannen. Dus kies je eerst voor alleen maar spelen, dan moet je later achter elkaar een activiteit doen…..
Ook werken we met groep 2 in tweetallen aan een werkje. Zo bevorderen we de omgang met elkaar en het met elkaar overleggen! We zijn erg benieuwd naar de resultaten.
Abigail heeft komende week de ik-tafel. Leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen in de kring durven te vertellen.
Het rooster voor de bijbelverhalen vindt u hieronder:
15/1: Eindelijk in het nieuwe land   Jozua 3 en 4
16/1: Jericho                                    Jozua 5 en 6
18/1: Debora                                   Richt. 4 en 5
19/1: Bijbels lied
22/1: Gideon tot richter geroepen  Richt. 6
23/1: Gideon jaagt de vijand weg   Richt. 7
25/1: De richters                              knieboek
26/1: De geboorte van Simson       Richt. 13
——————————————————————————————————-
18 december 2017
 Feest hebben we gevierd met Jeremiah en Daan, ze zijn allebei 5 jaar geworden! Gefeliciteerd!
We hebben heel fijn gespeeld en gewerkt in onze kledingwinkel, wat een prachtige kleren zijn daar te koop! het is toch een feest dat je zoveel verschillende verkleedkleren kan kopen en kunt passen in de paskamer! Met dank aan de mama van Sophie die zoveel kleding gaf om mee te spelen. Maar, … de winkel gaat gesloten worden, het is bijna kerstvakantie en na de vakantie gaan we werken over een ander thema!
We gaan werken over de winter, en onderzoeken hoe dat zit met een noordpool en een zuidpool, is het daar altijd winter? Wie leven daar dan en hoe?
We hebben weer prachtige ik-tafel verhalen gehoord! Sophie had heel veel te vertellen, ze is Jakarta geboren, Jeremiah houdt van voetbal, en Rebecca lust graag broccoli!
                                                                     
Met Manu gaat het af en toe niet zo goed, ze heeft al 2 keer in het ziekenhuis gelegen omdat ze  astma heeft, ze heeft het dan zo benauwd dat ze niet thuis kan blijven! Gelukkig was ze er donderdag weer!
Voor kerst hebben we kerststallen gemaakt, ze zijn echt prachtig geworden. Ook maken we kerstwerkjes van klei, een mooie slinger en een kribbe met een ster! Het woord kribbe is toch wel een lastig woord, we hoorden laatst dat Jezus in een krabber ligt!
We hebben genoten van een onverwacht pak sneeuw! Helemaal leuk als je dan ook nog vrij bent!!!
Donderdagmiddag 21 december verwachten we alle kinderen om 17.00 uur in de klas, voor de workshop, en daarna de sing in. We oefenen elke dag de kerstliederen!
Vrijdag hebben we een kerstlunch op school, en daarna lekker 2 weken vakantie!
Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een heel gelukkig en gezond 2018, en bovenal de zegen van God.
——————————————————————————————————————-
5 december 2017
Afgelopen vrijdag hebben wij het sinterklaasfeest al gevierd! Wat een toestand. Sinterklaas was zijn jas en mijter kwijt en ook nog zijn pieten. Sinterklaas kwam in zijn onderjurk op school en was erg ongelukkig. We probeerden hem te helpen met kleding uit onze kledingwinkel maar Sint vond dat maar niets…. Gelukkig kwam alles weer
goed en kwam Sinterklaas aangekleed en wel bij ons in de klas.
We hebben Sint een mooi cadeau gegeven en hebben liedjes gezongen en kunstjes gedaan. Sint bedankt voor de mooie cadeautjes!
 
We werkten over sinterklaas door een mooie boot te bouwen met de blokken. Best moeilijk om van een voorbeeld iets na te bouwen. We hebben sinds kort ook Kapla houtjes in de klas. Een aantal kinderen heeft daar een prachtige stoomboot mee gebouwd. Ook spelen we nog heerlijk in de verkleedwinkel. Sommige verkopers vinden de kleren die ze verkopen zó mooi dat ze verkleed en wel in de winkel staan:)
We hebben Sint nu uitgezwaaid en gaan komende weken over het kerstfeest werken. We werken toe naar de geboorte van de Here Jezus. We zullen in onze activiteiten daar ook aan werken.
Noah heeft een broertje gekregen: Luuk. Van harte gefeliciteerd!
Jeremiah is deze week jarig en we gaan zijn feestje vieren. Alvast van harte gefeliciteerd!
Daan mocht vertellen over zijn ik tafel. Je kunt wel zien waar hij van houdt!
Het Bijbel rooster voor de komende weken:
4-12  Zacharias                                                             luc 1:  6-25
5-12  De aankondiging van de geboorte van Jezus     luc 1: 26-56
7-12  De geboorte van Johannes                                 luc 1: 57-80
8-12  Knieboek van Zacharias
11-12  De geboorte van Jezus                                     luc 2: 1-7
12- 12  De herders                                                       luc 2 : 8-20
14- 12  Simeon en Anna                                              luc 2 : 9-40
15-12  kerstliederen oefenen
 groeten van ons allemaal.
 ————————————————————————————————–
20 november 2017
Hier ziet u Noah, met spullen op haar ik-tafel. Noah houdt van rokjes en witte bonen in tomatensaus, maar dan vooral de worst! Als je de ik-tafel hebt mag je spulletjes meenemen die iets over je vertellen! Stavros heeft het ook gedaan, hij heeft super knap vertelt over zichzelf! En deze week is Sophie aan de beurt!
FEEST!
Daar werken we nu over! We kennen veel verschillende feesten! Jarig zijn, als er een baby wordt geboren, als er iemand gaat trouwen, enz. Met elkaar hebben we bedacht wat we al weten van FEEST en wat we nog willen leren over FEEST.
Als het feest is heb je altijd mooie kleren aan, en hoe kom je aan mooie kleren? Die koop je in de kledingwinkel!
Wij maken met elkaar een kledingwinkel in de gang! Veel kinderen hebben al spullen mee genomen, prachtige kleren en schoenen. We sorteren ze in de winkel, we hebben een paskamer gemaakt, we maken zelf geld, we stempelen woorden van kledingstukken, we…… ja we zijn er druk mee!
We hopen dat de winkel deze week klaar is zodat we erin kunnen spelen!
We kunnen nog wel wat spullen gebruiken hoor in onze winkel, kleerhangers, kledingrek, maar ook kleding en schoenen, accessoires als kettingen, hoeden, brillen, etc. Mogen we dat van u lenen?
We leren er veel van, hoe heten de kledingstukken, is het een jurk of een rok?, bloes, broek, is het een t-shirt of een trui? Maar ook voor wie is de kleding, voor dames of heren? Voor kinderen of voor baby’s.
Je weet of je kleding past als je de goede maat hebt! Maar wat is een maat?
Feestkleding, dat hebben we ook nodig voor de feesten die er al bijna aankomen, sinterklaas en kerstfeest! Tijdens ons werken over de kledingwinkel werken we ook over Sinterklaas en straks over kerst.
U leest het goed, het is druk in onze groep, …… en kom gerust eens kijken bij onze winkel!
VERZOEK!
De winkel in de gang daar zijn we zuinig op! Het is VERBODEN om daar zonder toestemming te spelen!!Ook onze kleine broertjes en zusjes mogen er niet mee spelen!! Helpt u mee???
Hartelijke groeten, juf Tineke en juf Joke.
Bijbel rooster:

20-11  Brood uit de hemel en water uit de rots   Ex 16/17

21-11 Bij de berg Sinai                                       Ex 19-31

23-11 Het gouden Kalf                                        Ex 32

24-11  In de woestijn knieboek

 

27-11  De tabernakel                                         Ex 36-40

28-11 De 12 verspieders                                    Num 13

30-11  Mozes en Aaron zijn ongehoorzaam        Num 20

1-12   Giftige slangen                                        Num  21