25 september 2017
Uit groep 1a/2a,
Inmiddels zijn we al een paar weken aan het werk op school. De kinderen hebben elkaar en de juffen leren kennen. We hebben regels met elkaar afgesproken en weten al steeds beter hoe we dingen in de klas doen. We leren regelmatig spelletjes te doen en zijn ook aan het werken gegaan. De eerste weken stonden in het teken van Kikker van Max Velthuijs. Juf Joke heeft mooie handpoppen voor de verteltafel gemaakt en de kinderen hoorden het verhaal erbij zodat ze het konden naspelen. Ook zijn we aan het verven en knutselen gegaan. Erg leuk om te zien dat iedereen enthousiast aan het werk ging.
We leerden ook liedjes: een liedje over de schepping en over Noach. Ook een liedje over kikkers en een opzegversje.
De bijbelverhalen voor de komende weken vindt u hieronder.
25-9  Lot moet vluchten  Gen 19
26-9  Izak en Ismael        Gen 21

28-9  Abraham en Izak    Gen 22

29-9  Bijbels knieboek over Abraham

2-10  Rebekka           Gen 24
3-10  Jakob en Ezau  Gen 25
5-10  Geen school !
6-10  Jakobs bedrog  Gen 27
De komende weken is ons thema: Dieren in de herfst. Vooral de slak, de spin, de egel en mol zullen dan centraal staan. We gaan aan de slag met leervragen. De kinderen stellen samen met de juf vragen op over wat ze willen leren. Daar proberen we dan de komende weken een antwoord op te vinden.
Als u thuis materiaal over het thema heeft dan mogen de kinderen dat gerust meenemen. We willen het thema dan afsluiten op dinsdag 17 oktober. We kunnen dan terecht in het Pieter Vermeulen museum.
Het idee is dat we dan om 11 uur weggaan, wandelen in het bos bij Velsen, daar een broodje eten in de “bos kapel” even bij de kinderboerderij kijken, als die open is en dan kunnen we om 12.45 bij het museum terecht, daar kunnen we dan blijven tot 14.00 uur dan daarna weer naar school en dan zijn we rond half 3 weer terug.
Als u kunt rijden wilt u zich dan opgeven bij één van de juffen? We hopen dat het door kan gaan!
groeten van ons allemaal.
Juf Joke en juf Tineke